Lamsboutjes vallen in de categorie rood vlees waar je niet te veel van moet eten volgens de onderzoekers.
Volledig scherm
Lamsboutjes vallen in de categorie rood vlees waar je niet te veel van moet eten volgens de onderzoekers. © Shutterstock

‘Zelfs kleine hoeveelheden rood vlees verhogen risico op darmkanker al’

Een onderzoek naar darmkanker zorgt in Groot-Brittannië voor onrust bij baconfans. Zelfs het eten van een klein beetje rood vlees, waarvan bacon een voorbeeld is, zou het risico op darmkanker doen toenemen. Voor de grootste Britse studie ooit werden maar liefst een half miljoen mensen gevolgd.

 1. 
Nieuwe trend in restaurant-land: kom maar binnen zonder reservering
  Koken & Eten

  Nieuwe trend in restaurant-land: kom maar binnen zonder reserve­ring

  Op een gemiddelde vrijdag of zaterdag zitten alle restaurants vol. Reserveren is een must bij de betere restaurants en dus zit er weinig anders op dan naar de supermarkt lopen of een broodje hamburger halen bij de gele M. Of toch niet? Foodtrendwatcher Gijsbregt Brouwer ziet in het buitenland én ook in Nederland een nieuwe trend: walk-ins only. Dat is Engels voor: kom maar aanwaaien, hier hoef je niet te reserveren.
 2. Met deze kleine aanpassing bij het avondeten kun je enorm veel geld besparen
  PREMIUM
  Wat zegt de wetenschap

  Met deze kleine aanpassing bij het avondeten kun je enorm veel geld besparen

  We moeten minder vliegen, minder vlees eten en minder autorijden om de CO2-uitstoot terug te dringen, hoor je overal. En ja, dat helpt allemaal, maar één grote vervuiler wordt vaak vergeten: voedselverspilling. ,,Ongeveer een tiende van de wereldwijde uitstoot aan broeikasgassen wordt hierdoor veroorzaakt”, zegt Erica van Herpen, universitair hoofddocent consumentengedrag aan Wageningen University.