Volledig scherm
© Shutterstock

Zelfs op je bruiloft kan een koerier je taart of diner komen bezorgen

Wie gaat trouwen kan de taart, het diner en de bitterballen laten bezorgen door een groot bezorgbedrijf. Normaal gesproken bezorgt Deliveroo maaltijden bij consumenten, maar nu breidt het bedrijf uit naar de bruiloftsmarkt. 

,,Wij hebben de infrastructuur al en werken samen  met 2500 restaurants in het hele land, dus de keuze is enorm groot”, zegt Elvira Bos, communicatiedirecteur van Deliveroo.  Dat betekent dat een stel een bruidstaart van die ene favoriete bakker kan laten komen, een lunch van een restaurant waar ze graag komen of een diner kunnen regelen via twee of meer restaurants. 

De nieuwe trouwtak van het bezorgbedrijf komt voort uit het zakelijke gedeelte, dat nu al lunches, borrels en hapjes aan bedrijven levert. Het is een logische ontwikkeling, schetst Bos. ,,Vaak hebben trouwlocaties een eigen catering, maar vaak willen bruidsparen ook een snack tussendoor laten serveren. Een stuk pizza of bitterballen.”

Bezorging doet Deliveroo nu ook al op het strand of in het park. ,,De enige beperking is dat het een beetje in de buurt moet zijn van de veertien steden waar we actief zijn.” 

Bregje Ramp vindt het helemaal niet zo'n gek idee, om het eten te laten bezorgen. Ze trouwt binnenkort en heeft nog geen locatie gekozen. ,,Als we het zelf kunnen organiseren vind ik dit best een optie.” De Haagse is niet bang dat het eten te laat of niet in goede staat aankomen. ,,Voor de borrelhappen niet.” 

Gratis catering

Wat voor verwarring zou kunnen zorgen is de datum waarop bruidsparen zich kunnen opgeven bij het bezorgbedrijf om in aanmerking te komen voor een gratis maaltijd, snacks en taart van Deliveroo. Dat is 31 maart, de dag voor de beruchte datum waarop veel mensen grappen uithalen. Het is geen 1 april-grap, bezweert Bos. ,,We bieden deze service sinds kort ook aan in Engeland, Ierland, Frankrijk, België en Australië. In Engeland hebben we sindsdien een huwelijk verzorgd voor tweehonderd gasten.”

Andere bezorgservices zoals Uber Eats en Thuisbezorgd.nl doen voor zover bekend geen bruiloften.

Zelf een feestelijke taart bakken? Zo maak je een opmpoencake met chai -botercrème en melkchocolade: