Volledig scherm

Zo maak je een perfect gekookt ei

Je ontbijt of salade is niet compleet zonder heerlijk zachtgekookt eitje. Maar hoe krijg je die perfect? Chef Julius Jaspers weet het! 

De grote truc is dit: leg je eieren in een pan met koud water. Vervolgens breng je ze aan de kook. Als het water kookt, zet je het vuur uit. Laat de eieren nog precies 7 minuten in het hete water liggen. Vervolgens goed laten schrikken onder koud stromend water, en voilà: een perfect gekookt eitje. 

  1. Restaurant Awards: Alma in Oisterwijk is beste nieuwkomer, Librije voor zesde keer beste restaurant

    Restaurant Awards: Alma in Oisterwijk is beste nieuwkomer, Librije voor zesde keer beste restaurant

    In de zesde editie van de Restaurant Awards hebben 500 gerenommeerde chefs gestemd op de beste restaurants in Nederland in 12 categoriën. Opvallend zijn 2 restaurants in Brabant: Alma in Oisterwijk is pas sinds november vorig jaar open en nu al de Beste Nieuwkomer. Zarzo in Eindhoven is zowel het Beste Wijn- als het Beste Prijs/Kwaliteit restaurant. De Librije mag zich voor de zesde keer het Beste Restaurant van Nederland noemen.