1. Mart en Saskia leren lopen met kranten op hun hoofd: ‘Stapje voor stapje, het komt vanzelf goed’
  PREMIUM
  Video

  Mart en Saskia leren lopen met kranten op hun hoofd: ‘Stapje voor stapje, het komt vanzelf goed’

  KELDONK - De belangrijkste tip om goed rond te kunnen lopen met kranten op je hoofd? ,,Focus. En vooral niet bang zijn. Dan komt het helemaal goed”, zegt expert Abigail Dekkers-Ohemeng die in haar woonplaats Keldonk inmiddels beroemd is. Dekkers bezorgt kranten, en die neemt ze mee op haar hoofd. In het kader van de oproep ‘Komt voor Elkaar’ van het BD bleek dat er meer dan genoeg mensen zijn die dat ook wel eens zouden willen leren.
 1. Studentenvereniging in Den Bosch brengt de kerst naar Zorgcentrum De Taling
  PREMIUM
  Komt voor Elkaar

  Studenten­ver­e­ni­ging in Den Bosch brengt de kerst naar Zorgcen­trum De Taling

  DEN BOSCH - Kerstversiering ophangen en maaltijden uitdelen in zorgcentrum De Taling: vooral voor de ouderen, maar ook zeker voor zichzelf staken de leden van k.s.v Gremio Unio in Den Bosch woensdagmiddag de handen uit de mouwen. Jaarlijks probeert de studentenvereniging 'terug te geven’ aan de samenleving door ‘mensen te helpen die het nodig hebben’, zegt de 21-jarige woordvoerder Daan Peek.
 2. Jeannette nodigt mensen die alleen zijn uit om aan te schuiven met kerst
  PREMIUM
  Komt voor Elkaar

  Jeannette nodigt mensen die alleen zijn uit om aan te schuiven met kerst

  VUGHT - De voorpret, de ontroering en het gevoel om ergens welkom te zijn. Dat is waar Jeannette Saatrube uit Vught het voornamelijk voor doet: De Engelentafel. Mensen een plekje aan de kersttafel geven zodat ze niet alleen hoeven te zijn. Saatrube vindt het fijn dat ze mensen kan helpen die het nodig hebben. Ze heeft al velen geïnspireerd haar voorbeeld te volgen en hoopt dat er nog meer zullen volgen. Met het project ‘Komt voor elkaar’ wil het BD mensen de kans bieden om met soortgelijke ideeën te komen. Hulp vragen en krijgen, op elk denkbaar gebied.