Hanneke was doodsbang voor vrachtwagens, tot ze een keer meereed: ‘Heeft me zeker geholpen’

Komt voor ElkaarIneens stond ze vlak naast haar grootste nachtmerrie. Tien jaar lang heeft Hanneke Verhoeven de snelweg gemeden, omdat ze te bang was om vrachtwagens in te halen. Maar dit keer was er geen ontkomen aan. Een lezer kwam haar met zijn vijftien meter lange vrachtauto uit Veghel ophalen om haar van haar angst af te helpen. ,,De eerste bocht dacht ik wel even: ‘oeh’. Maar het was heel leerzaam.’’

 1. Studentenvereniging in Den Bosch brengt de kerst naar Zorgcentrum De Taling
  PREMIUM
  Komt voor Elkaar

  Studenten­ver­e­ni­ging in Den Bosch brengt de kerst naar Zorgcen­trum De Taling

  DEN BOSCH - Kerstversiering ophangen en maaltijden uitdelen in zorgcentrum De Taling: vooral voor de ouderen, maar ook zeker voor zichzelf staken de leden van k.s.v Gremio Unio in Den Bosch woensdagmiddag de handen uit de mouwen. Jaarlijks probeert de studentenvereniging 'terug te geven’ aan de samenleving door ‘mensen te helpen die het nodig hebben’, zegt de 21-jarige woordvoerder Daan Peek.
 2. Jeannette nodigt mensen die alleen zijn uit om aan te schuiven met kerst
  PREMIUM
  Komt voor Elkaar

  Jeannette nodigt mensen die alleen zijn uit om aan te schuiven met kerst

  VUGHT - De voorpret, de ontroering en het gevoel om ergens welkom te zijn. Dat is waar Jeannette Saatrube uit Vught het voornamelijk voor doet: De Engelentafel. Mensen een plekje aan de kersttafel geven zodat ze niet alleen hoeven te zijn. Saatrube vindt het fijn dat ze mensen kan helpen die het nodig hebben. Ze heeft al velen geïnspireerd haar voorbeeld te volgen en hoopt dat er nog meer zullen volgen. Met het project ‘Komt voor elkaar’ wil het BD mensen de kans bieden om met soortgelijke ideeën te komen. Hulp vragen en krijgen, op elk denkbaar gebied.