Kranten leren dragen door Abigail.
Volledig scherm
PREMIUM
Kranten leren dragen door Abigail. © Videostill

Mart en Saskia leren lopen met kranten op hun hoofd: ‘Stapje voor stapje, het komt vanzelf goed’

VideoKELDONK - De belangrijkste tip om goed rond te kunnen lopen met kranten op je hoofd? ,,Focus. En vooral niet bang zijn. Dan komt het helemaal goed”, zegt expert Abigail Dekkers-Ohemeng die in haar woonplaats Keldonk inmiddels beroemd is. Dekkers bezorgt kranten, en die neemt ze mee op haar hoofd. In het kader van de oproep ‘Komt voor Elkaar’ van het BD bleek dat er meer dan genoeg mensen zijn die dat ook wel eens zouden willen leren.

 1. Hanneke was doodsbang voor vrachtwagens, tot ze een keer meereed: ‘Heeft me zeker geholpen’
  Komt voor Elkaar

  Hanneke was doodsbang voor vrachtwa­gens, tot ze een keer meereed: ‘Heeft me zeker geholpen’

  Ineens stond ze vlak naast haar grootste nachtmerrie. Tien jaar lang heeft Hanneke Verhoeven de snelweg gemeden, omdat ze te bang was om vrachtwagens in te halen. Maar dit keer was er geen ontkomen aan. Een lezer kwam haar met zijn vijftien meter lange vrachtauto uit Veghel ophalen om haar van haar angst af te helpen. ,,De eerste bocht dacht ik wel even: ‘oeh’. Maar het was heel leerzaam.’’
 2. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.