De studenten versieren de kerstboom bij verzorgingstehuis de Taling.
Volledig scherm
PREMIUM
De studenten versieren de kerstboom bij verzorgingstehuis de Taling. © copyright Marc Bolsius

Studentenvereniging in Den Bosch brengt de kerst naar Zorgcentrum De Taling

Komt voor ElkaarDEN BOSCH - Kerstversiering ophangen en maaltijden uitdelen in zorgcentrum De Taling: vooral voor de ouderen, maar ook zeker voor zichzelf staken de leden van k.s.v Gremio Unio in Den Bosch woensdagmiddag de handen uit de mouwen. Jaarlijks probeert de studentenvereniging 'terug te geven’ aan de samenleving door ‘mensen te helpen die het nodig hebben’, zegt de 21-jarige woordvoerder Daan Peek.

 1. Pleun (26) werkt thuis bij opa (95) in Veghel, met een borrel stipt om vijf uur
  PREMIUM
  video

  Pleun (26) werkt thuis bij opa (95) in Veghel, met een borrel stipt om vijf uur

  VEGHEL - De 26-jarige Pleun van den Biggelaar uit Den Bosch ontving tijdens het thuiswerken een telefoontje van haar opa. Gewoon, om te vragen hoe het ging. ,,Goed”, zei ze. ,,Maar ik voel me soms wel een beetje alleen.” Direct kreeg ze spijt van haar uitspraak, opa Rinus van den Biggelaar (95) is sinds de dood van zijn vrouw immers elke dag alleen. Het bracht haar wel op een idee: thuiswerken bij opa.
 2. Hanneke was doodsbang voor vrachtwagens, tot ze een keer meereed: ‘Heeft me zeker geholpen’
  Komt voor Elkaar

  Hanneke was doodsbang voor vrachtwa­gens, tot ze een keer meereed: ‘Heeft me zeker geholpen’

  Ineens stond ze vlak naast haar grootste nachtmerrie. Tien jaar lang heeft Hanneke Verhoeven de snelweg gemeden, omdat ze te bang was om vrachtwagens in te halen. Maar dit keer was er geen ontkomen aan. Een lezer kwam haar met zijn vijftien meter lange vrachtauto uit Veghel ophalen om haar van haar angst af te helpen. ,,De eerste bocht dacht ik wel even: ‘oeh’. Maar het was heel leerzaam.’’
 3. Jeannette nodigt mensen die alleen zijn uit om aan te schuiven met kerst
  PREMIUM
  Komt voor Elkaar

  Jeannette nodigt mensen die alleen zijn uit om aan te schuiven met kerst

  VUGHT - De voorpret, de ontroering en het gevoel om ergens welkom te zijn. Dat is waar Jeannette Saatrube uit Vught het voornamelijk voor doet: De Engelentafel. Mensen een plekje aan de kersttafel geven zodat ze niet alleen hoeven te zijn. Saatrube vindt het fijn dat ze mensen kan helpen die het nodig hebben. Ze heeft al velen geïnspireerd haar voorbeeld te volgen en hoopt dat er nog meer zullen volgen. Met het project ‘Komt voor elkaar’ wil het BD mensen de kans bieden om met soortgelijke ideeën te komen. Hulp vragen en krijgen, op elk denkbaar gebied.