Volledig scherm
Maar weinig toeschouwers trotseerden zaterdag de regen om de fietsers aan te moedigen. © Kay den Teuling

24-uurs rijders van start in Zeeland (video)

ZEELAND – Burgemeester Marnix Bakermans gaf zaterdagmiddag om 15.00 uur in Zeeland het fluitsignaal voor de start van de vierentwintiguurs wedstrijd van het Bike Festival Brabant. Het festival met verschillende wedstrijden, variërend van 4 tot 24 uur fietsen.

Volgens de organisatie zijn er in totaal zo’n 300 fietsers die dit weekend door de bossen bij Zeeland trappen. Veel deelnemers aan de 24-uursrace rijden in teamverband. Een bidon met daarin een zendertje wordt tussen de verschillende mountainbikers overgegeven, maar de wedstrijd kent ook drie zogenoemde solo-riders. Henk de Louw uit Gemert is er daar een van. Zijn doel is om in 24 uur tijd een zo groot mogelijke afstand af te leggen. “Dit is mijn derde vierentwintiguursrace race dit jaar”, vertelt hij voorafgaand aan de wedstrijd.

Maar weinig toeschouwers trotseerden zaterdag de regen om de fietsers aan te moedigen. Maar de organisatie verwacht zondag meer drukte. Dan zullen de vierentwintiguurs fietsers finishen en is er nog een race van zes uur. Bij de start en finish aan de Tweehekkenweg is ook een parcours speciaal voor kinderen uitgezet.

Kay den Teuling

Oss, Uden e.o.