Volledig scherm
Arno d’n Twidde met zijn prinses Jolijn en zijn adjudant Danny. © Tjeu van Ras

Arno d’n Twidde prins bij De Smouskes

ZEELAND - Arno van Ras is zaterdagavond onthuld als de 54e heerser van het Zeelandse Smousenrijk. Als Prins Arno d’n Twidde verscheen hij samen met zijn vriendin Jolijn tijdens deze ‘Smouskes pakken uit’-avond op het podium van zaal Ambianz. De onthulling werd voorafgegaan door een spelshow waar elf kandidaatprinsen enkele opdrachten mochten uitvoeren. Dit resulteerde in een afvalrace waarbij nog drie kandidaten overbleven. Arno II bleef als prins over.

Prins Arno d'n Twidde (35) is een Smous in hart en nieren. Hij vierde als kind carnaval met zijn ouders en later met zijn vrienden. De laatste jaren was hij van de partij als slagwerker bij de Zeelandse hofkapel De Blaosbalken. Arno's grootste passie is muziek en dan vooral drummen: hij speelt vanaf zijn tiende bij slagwerkgroep Zeelandia, drumt ruim 20 jaar bij heavy metal-band 'On Fire' en slaat er op los bij de Blaosbalken Zeeland.

Arno is grafisch ontwerper van beroep. Aan zijn zijde staat prinses Jolijn. Zij werkt bij Dichterbij als activiteitenbegeleidster met mensen met een beperking en heeft als grote passie dansen. Samen zijn ze de trotse ouders van twee kinderen, zoon Stan (6) en dochter Iris (4). Adjudant van de prins is Danny van den Heuvel, die in het afgelopen jaar prins bij De Smouskes was.

Een dag eerder, vrijdagavond werden in De Heische Tip jeugdprins Jaap, jeugdprinses Jet, adjudante Laury en nar Bas van De Smouskes onthuld.

Oss, Uden e.o.