Volledig scherm
© Maarten van de Rakt

Bewoners Luijtenbroek in Schaijk boos om glasvezel

SCHAIJK - De glasvezelkabel dreigt aan Park Luijtenbroek in Schaijk voorbij te gaan. De permanente bewoners pikken dat niet en komen in het geweer.

Het Utrechtse bedrijf E-Fiber laat momenteel glasvezel aanleggen in de gemeente Landerd, voor alle inwoners. Op Park Luijtenbroek ontdekten ze dat de kabel aan de neus van de 30 vaste bewoners voorbij zou gaan. Han Kersten, voorzitter van de Vereniging van Eigenaren, wijst op de samenwerkingsovereenkomst van Landerd met E-Fiber. "Het gaat om aanleg bij alle kadastraal bekende adressen. De overeenkomst zou voor álle inwoners van Landerd gelden, dus ook voor ons.''

Volgens wethouder Ben Maathuis vallen de recreatieparken buiten de overeenkomst. "De permanente bewoners hebben een persoonsgebonden gedoogbeschikking. Als ze overlijden, vervalt de vergunning. Overmorgen is de woning weer gewoon een recreatiewoning.” Desnoods stapt Kersten naar de rechter.

  1. Gluten- en lactosevrije Pieten komen aan in Zeeland: 'Een moeder had Sint een speciaal verzoek gedaan'
    Play

    Gluten- en lactosevrije Pieten komen aan in Zeeland: 'Een moeder had Sint een speciaal verzoek gedaan'

    ZEELAND - Geen gefiep over welke kleur zwartepiet moet hebben, geen demonstraties over slavernij of Spaanse edelen uit vroeger eeuwen. In Zeeland bij Uden hebben Sinterklaas en de 34 zwartepieten oog voor één ding: het plezier van de kinderen. En er waren een aantal kinderen hééél erg blij. Ze mochten met hun lactose- en glutenallergie eindelijk ook eens pepernoten eten. 

Oss, Uden e.o.