Volledig scherm
Screenshot van reconstructie van mishandeling Zeeland © Bureau Brabant

Bewusteloos na één klap: inbrekers lieten Zeelander (61) gewond achter, buurman heeft beelden van hen

ZEELAND - De twee inbrekers die in maart een bewoner van een huis in Zeeland ernstig toetakelden, zijn nog niet gevonden. De zaak laat de politie een half jaar na dato nog altijd niet los. In opsporingsprogramma Bureau Brabant werden maandag voor het eerst bewegende beelden van de vermeende vechtersbazen getoond.

De bewoner komt die donderdagavond 22 maart rond halfnegen thuis en ontdekt twee mannen in zijn tuin. Zij hadden even daarvoor bij hem ingebroken. Er ontstaat een gevecht waarbij de bewoner flink te grazen wordt genomen.

Zaklamp

Op een gegeven moment lijkt de bewoner een van de overvallers te overmeesteren, maar dan slaat de ander hem met één harde klap bewusteloos. Uit de reconstructie blijkt dat het slachtoffer met een zaklamp is toegetakeld.

De twee inbrekers laten het slachtoffer weerloos op de grond liggen en slaan op de vlucht. De 61-jarige bewoner moet met flinke kneuzingen en bloeduitstortingen naar het ziekenhuis.

Schrik

,,Dat je oog in oog komt te staan met twee inbrekers, dat is wel het laatste dat je verwacht", zegt politiewoordvoerder Dion Luijten in de uitzending. ,,Fysiek gaat het wel weer met het slachtoffer, maar de schrik zit er nog steeds goed in."

Wie de inbrekers zijn, is voor de politie nog altijd niet duidelijk. Wel zijn er bewegende beelden van het duo opgedoken. Een oplettende bewoner uit de buurt hoorde van de zaak en keek of het duo op zijn camerabeelden stond. Dat bleek zo te zijn en dus belde hij de politie om de beelden over te dragen.