Volledig scherm
Zo komt het busterrein bij Het Witte Huis er binnenkort uit te zien. © Het Witte Huis.

Bolderman Reizen kiest voor nieuwe busterminal bij Het Witte Huis in Zeeland

ZEELAND - Zalencentrum Het Witte Huis aan de Reekseweg in Zeeland krijgt een bestrate en overdekte busterminal met internationale reisbestemmingen. Bolderman Reizen gaat er vanaf begin januari gebruik van maken.

In 2013 verloor Het Witte Huis de reisorganisatie juist als klant, na het faillissement van OAD. Daardoor kwam een overstaplocatie beschikbaar in het Gelderse Beek, tegen de Duitse grens aan. Bij 't Heuveltje waren de voorzieningen beter. Daar was wel een overkapping en meer ruimte voor auto's en bussen.

Harde klap
Het verlies van Bolderman was een harde klap voor Het Witte Huis. Dat raakte 70 procent van de omzet kwijt. Ondernemer Jos van den Broek investeert anderhalf miljoen in de aankoop en aanleg van de busterminal en wat ermee samenhangt.

Bolderman keert terug naar Zeeland, onder meer omdat er geen overeenstemming werd bereikt met 't Heuveltje over een nieuw contract. ,,Vanwege de groei van het bedrijf wilde de nieuwe aandeelhouder een grotere locatie. Eentje die qua aanrijroute richting Frankrijk en de boot naar Engeland beter uitkomt'', zegt Teus Bolderman.

  1. Gluten- en lactosevrije Pieten komen aan in Zeeland: 'Een moeder had Sint een speciaal verzoek gedaan'
    Play

    Gluten- en lactosevrije Pieten komen aan in Zeeland: 'Een moeder had Sint een speciaal verzoek gedaan'

    ZEELAND - Geen gefiep over welke kleur zwartepiet moet hebben, geen demonstraties over slavernij of Spaanse edelen uit vroeger eeuwen. In Zeeland bij Uden hebben Sinterklaas en de 34 zwartepieten oog voor één ding: het plezier van de kinderen. En er waren een aantal kinderen hééél erg blij. Ze mochten met hun lactose- en glutenallergie eindelijk ook eens pepernoten eten. 

Oss, Uden e.o.