Volledig scherm
- © john schouten / pve

BrabantWonen mikt nu in Schaijk op AH-locatie voor bouw 24 appartementen

SCHAIJK - BrabantWonen stapt uit het Schaijkse centrumplan om financiële redenen. De corporatie richt nu het vizier op de huidige locatie van Albert Heijn aan de Burgemeester Hoefnagelstraat die daar weggaat.

In hartje Schaijk verrijst momenteel een nieuwe Albert Heijn. Daarbovenop komen 36 appartementen, waarvan 18 bedoeld voor BrabantWonen. Daarmee speelde BrabantWonen in op de hartenwens van de Landerdse gemeenteraad om sociale huurwoningen te bouwen.

Nu haakt de corporatie af. ,,Het is voor ons niet haalbaar was om betaalbare huurwoningen te realiseren boven de AH'', verklaart een woordvoerder. Dat heeft te maken de veranderende eisen die het ministerie stelt aan wooncorporaties. De al lang en breed ingetekende appartementen zijn te groot en dus te duur. Projectontwikkelaar MRE gaat ze nu zelf verkopen of verhuren.

Samen met MRE werkt BrabantWonen een plan uit voor 24 woningen van zestig vierkante meter op de huidige AH-locatie. De woningcorporatie neemt die locatie een dezer dagen over van MRE.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement