Volledig scherm
De Nederlandse mannen in het Holland Heineken House in Rio de Janeiro. Links Bob van der Veen en rechts Bram Huvenaars. © Bram Huvenaars

Bram Huvenaars uit Zeeland: 'Ik heb geen biertje voor Yuri getapt'

ZEELAND - Bram Huvenaars uit Zeeland staat, net als Bob van der Veen uit Uden, achter de bar in het Holland Heineken House in Rio de Janeiro. Hij geniet volop. ,,Het zijn prachtige dagen.”

Het kan ook niet anders dan dat Huvenaars het naar zijn zin heeft. Over de sfeer in het Holland Heineken House valt natuurlijk weinig te klagen door de goede Nederlandse prestaties de laatste dagen.

,,Maar ook vorige week was het hier leuk, hoor. Bijna elke dag hebben we wel een huldiging gehad.” Het enthousiasme klinkt door in elk woord dat hij zegt. Maar de student Sport en Bewegen is niet alleen enthousiast over de feestjes. ,,Omdat ik meestal ’s avonds achter de bar sta, heb ik overdag tijd om wat van Rio te zien en dat doe ik dan ook. Het is een geweldige stad. Ik ben ook twee keer naar een sportevenement geweest."

Tappen
Via het ‘HHH’ kregen ze allemaal een ticket voor een willekeurige sportwedstrijd. ,,Voor mij werd dat rugby voor vrouwen; heel leuk om mee te maken. Ook ben ik nog naar de voorronde van het turnen geweest. Daar heb ik Yuri van Gelder nog in actie gezien.” Hij zag Van Gelder alleen in actie aan de ringen, niet aan de bar. ,,Nee, ik heb geen biertje voor hem getapt en heb hem ook niet gespot. Hij zal hier die avond vast wel geweest zijn, maar of hij zich misdragen heeft weet ik echt niet.”

Lees nog veel meer olympisch nieuws op bd.nl/rio2016.

Oss, Uden e.o.