Volledig scherm
Niet bepaald een 'clean' laboratorium werd aangetroffen in de Zeelandse schuur. © Marco van den Broek

Burgemeester mag alleen loods van drugslab Zeeland tijdelijk sluiten

DEN BOSCH/ZEELAND - Burgemeester Bakermans van Landerd mag niet alle gebouwen op een landgoed in Zeeland sluiten omdat daar in november 2017 een drugslaboratorium werd gevonden. De bestuursrechter in Den Bosch besliste woensdag dat alleen de loods waarin de drugs werden gemaakt, voor zes maanden op slot mag.

De eigenaar van het 50.000 vierkante meter grote terrein aan de Graspeel in Zeeland was in beroep gegaan tegen de burgemeester. Die wilde -met uitzondering van het woonhuis- alle bedrijfspanden op het terrein laten sluiten. Daartoe horen onder meer paardenstallen, twee maneges en enkele chaletes. De bestuursrechter vindt dat er geen enkele relatie is tussen deze gebouwen en het aangetroffen drugslaboratorium.

Eigenaar Jos van den Berg zei vrijdag in de rechtbank dat hij geen enkel bezwaar heeft tegen de tijdelijke sluiting van de loods. Hij zei niet te hebben geweten dat er drugs werden gemaakt in de schuur. De politie heeft niemand aangehouden na de vondst van het drugslaboratorium. Een ambtenaar van de gemeente Landerd zei tegen de rechter dat de burgemeester 'een voorbeeld' had willen stellen door alle bedrijfspanden op het terrein tijdelijk op slot te doen. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement