Volledig scherm
De bus van Heesch naar Den Bosch. © Arriva

Buslijn 90 rijdt straks niet meer rechtstreeks vanuit Schaijk naar Den Bosch, vooral scholieren de dupe

SCHAIJK - In Schaijk zijn ze zich een hoedje geschrokken van de plannen die Arriva heeft met buslijn 90. Het ziet ernaar uit dat die straks niet meer linea recta naar Den Bosch rijdt.

,,Ik maak me als nieuw raadslid met jongeren in mijn portefeuille zorgen over deze verandering. Ik ben bang dat dit voor scholieren die in Den Bosch op school zitten,  extra reistijd betekent'', meldt Mara Slegers van Progressief Landerd. ,,Dat is een heel onwenselijke situatie. Daarbij is lijn 90 altijd zonder opsplitsing naar Den Bosch en terug gereden.'' 

Quote

Ik ben bang dat dit voor scholieren die in Den Bosch op school zitten, extra reistijd betekent

Mara Slegers (Progressief Landerd)

Sinds jaar en dag onderhoudt lijn 90 een verbinding van Grave (ooit Nijmegen) via onder meer Heesch naar Den Bosch. In de plannen van Arriva die doorsijpelen, verandert het traject in de nieuwe dienstregeling. De bus vanuit Schaijk gaat via Heesch richting Uden. het traject Heesch-Den Bosch blijft overeind. Voor Schaijkse scholieren zou dat overstappen betekenen.    

Gevolgen

Volop aanleiding kortom voor Slegers om het college van B en W van Landerd met officiële schriftelijke vragen aan de tand te voelen. Ze wil graag weten wat de gevolgen zijn van de verandering voor Schaijkenaren. Ook is ze benieuwd of het college wel op de hoogte is van de plannen van Arriva en hoe het daartegen aan kijkt.