Volledig scherm
Theo van Duren (VHL) tijdens een raadsvergadering van de gemeente Landerd. © Van Assendelft

Columnist Van Duren boos op RPP-raadslid Werring over onrust in Reek

REEK - Rond het oude klooster in Reek, waar een tiental mensen met een autistische stoornis begeleid wonen, is een rel ontbrand. Eigenaar Theo van Duren verwijt Roland Werring (RPP) onrust te stoken. Dat doet hij in zijn wekelijkse column in de Arena.

Van Duren verhuurt sinds maart het klooster aan zorginstelling ‘t Zicht. „Vanaf dag één begon de RPP met het verspreiden van onrustwekkende berichten", schrijft hij. Zijn relaas draait onder meer om een 112-melding door een bewoner van een gijzeling. Het bleek loos alarm.

Raadsvragen

De RPP trok met raadsvragen aan de bel bij B en W. Die vragen verschenen ook op de gemeentelijke website. Van Duren stoort zich er aan dat de RPP een link legt naar de moord in Reek door een psychotische man. Hij zet uiteen dat omwonenden gesproken hebben met de zorggroep en de wethouder, en dat de onderlinge communicatie is verbeterd. ,,De rust is weergekeerd.''

Hij verwijt Werring de raadsvragen later naar de krant te hebben gemaild. Na een artikel op 7 juli werd Werring in de raadsvergadering al onder vuur genomen. Van Duren schrijft: „De bewoners en de begeleidsters waren erg verdrietig over het artikel. ‘Waarom doen ze dit nou?’, vroegen ze mij."

Antwoord

Van Duren stelt zijn column ter beschikking voor het antwoord. Werring zal daar niet op ingaan. „Een column is niet geschikt om meningsverschillen te beslechten. Maar Theo is altijd welkom bij mij thuis.”

  1. Gluten- en lactosevrije Pieten komen aan in Zeeland: 'Een moeder had Sint een speciaal verzoek gedaan'
    Play

    Gluten- en lactosevrije Pieten komen aan in Zeeland: 'Een moeder had Sint een speciaal verzoek gedaan'

    ZEELAND - Geen gefiep over welke kleur zwartepiet moet hebben, geen demonstraties over slavernij of Spaanse edelen uit vroeger eeuwen. In Zeeland bij Uden hebben Sinterklaas en de 34 zwartepieten oog voor één ding: het plezier van de kinderen. En er waren een aantal kinderen hééél erg blij. Ze mochten met hun lactose- en glutenallergie eindelijk ook eens pepernoten eten. 

Oss, Uden e.o.