Volledig scherm
De stapels banden verdwijnen straks achter het groen bij bandenhandel De Molen in Reek © Kees Backx/BD

De Molen Reek mag vrachtwagens repareren

REEK - Bandenhandel de Molen in Reek mag van het Landerdse college van B en W voortaan ook reparaties uitvoeren aan vrachtwagens.

Quote

Het college vindt dat (uitbrei­ding activitei­ten, red.) een prima idee

Wethouder Ben Brands

Naast de handel in banden werden er al langer kleine reparaties aan personenauto's verricht. Het gaat daarbij met name om het vervangen van uitlaten en schokbrekers. De directie heeft nu verzocht dat ook aan vrachtwagens te mogen doen. ,,Het college vindt dat een prima idee", zegt wethouder Ben Brands. Wel moet het bedrijf aan een aantal voorwaarden voldoen.

Zo is het bedrijfsterrein de afgelopen tijd verlaagd en moet het door groenaanplant aan het zicht worden onttrokken. De stapels banden die nu aan de straatkant zichtbaar zijn worden achter groene schermen verstopt. Vanwege de werkzaamheden aan de rijksweg en de naastgelegen rotonde is de bandenhandel de laatste tijd verborgen achter hopen zand en werktuigen.

Beroep mogelijk

Volgens de wethouder gaat het om een zogeheten ondergeschikte wijziging, waarvoor geen inspraakprocedure nodig is. Wel wordt het ontwerpbesluit van de omgevingsvergunning ter inzage gelegd. Daartegen is wel beroep mogelijk, aldus de wethouder.