Volledig scherm
© Thinkstock

Gemeente Landerd maakt werk van opvang

* UPDATE 13.53 uur * SCHAIJK - Om vluchtelingen met een verblijfsstatus te kunnen huisvesten, wil de gemeente Landerd woningbouwplannen naar voren halen. Daarbij kijkt ze met name naar Akkerwinde (Schaijk) en Repelakker (Zeeland).

Om een bijdrage te leveren aan de landelijke doorstroming van asielzoekers wil Landerd zoals bekend honderd statushouders onderdak bieden. Dat aantal komt bovenop de veertig die voor 2016 al in de ‘pijplijn’ zaten.

Het college kiest voor het bespoedigen van woningbouwplannen, bijvoorbeeld op Akkerwinde en Repelakker, omdat zo de meeste snelheid kan worden gemaakt. Woningcorporatie Mooiland is de eerst aangewezene om sociale huurwoningen te bouwen.

De nieuw te bouwen woningen zijn niet alleen bestemd voor statushouders. De woningen zullen ook beschikbaar zijn voor Landerdse inwoners die daarvoor een andere woning vrij maken. ,,Over de manier waarop we die doorstroming op gang willen krijgen, hebben we verschillende ideeën, die we nog zullen uitwerken'', stelt het college van B en W.

  1. Gluten- en lactosevrije Pieten komen aan in Zeeland: 'Een moeder had Sint een speciaal verzoek gedaan'
    Play

    Gluten- en lactosevrije Pieten komen aan in Zeeland: 'Een moeder had Sint een speciaal verzoek gedaan'

    ZEELAND - Geen gefiep over welke kleur zwartepiet moet hebben, geen demonstraties over slavernij of Spaanse edelen uit vroeger eeuwen. In Zeeland bij Uden hebben Sinterklaas en de 34 zwartepieten oog voor één ding: het plezier van de kinderen. En er waren een aantal kinderen hééél erg blij. Ze mochten met hun lactose- en glutenallergie eindelijk ook eens pepernoten eten. 

Oss, Uden e.o.