Volledig scherm

Geschil rond Schaijkse gashandel opgelost

LANDERD - Het college van Landerd en de Schaijkse familie Van Schaijk zijn het eindelijk eens geworden over verplaatsing van de Schaijkse gashandel van de Burg. de Grootstraat naar de De Louwstraat.

De onderhandelingen liepen vanaf het begin stroef. Van Schaijk wilde 'als tegenprestatie' toestemming om op het huidige terrein aan aan de Burg. de Grootstraat zes woningen te mogen bouwen. In de visie van Van Schaijk kwam het college herhaaldelijk terug op gemaakte afspraken, hetgeen niet bevorderlijk was voor de sfeer van de overleggen.

Onenigheid over de termijn waarop de gemeente het bestemmingsplan voor het terrein aan de Burg. de Grootstraat klaar moest hebben en de prijs van vervangende grond waren de volgende hobbels. Uiteindelijk kwam de gemeente Landerd eind vorig jaar met een nieuw voorstel en dienden de fracties DS'97, CDA en progressief Landerd een wijzigingsvoorstel in. Daarin werd voorgesteld dat Van Schaijk zou instemmen met het voorstel. Met daarin de bepaling dat anderhalf jaar na het ondertekenen van de overeenkomst het ontwerpbestemmingsplan klaar moet zijn. Als Van Schaijk niet binnen acht weken zou tekenen, zou het college de in 2005 gesloten overeenkomst moeten uitvoeren.

Oss, Uden e.o.