Volledig scherm
Aan de Zeelandse kant van de Bergmaas verrijst een groene fietsenstalling. © Studio SBA

Groene fietsenstalling verrijst bij buslijn 99 in Zeeland

ZEELAND - De nieuwe bushalte langs de Bergmaas in Zeeland krijgt een fietsenstalling met een groen dak. Het college van B en W honoreert het idee van Initiatief Zeeland Samen Sterk. Dat werd dinsdag bekend. 

Initiatief Zeeland heeft zich flink bemoeid met de fietsenstalling. Ze drong erop aan om de overkapping door met lokale ondernemers te laten ontwerpen en uitvoeren. ,,De gemeente heeft dit mooie initiatief van de Vereniging omarmd”, stelt wethouder Hans Vereijken.

De stalling landt bij de bushalte die is gepland bij het kruispunt van Bergmaas en Tweehekkenweg. ,,In het ontwerp komt de link naar de Maashorst goed tot zijn recht komt. Ik verwacht dat de werkzaamheden in oktober kunnen beginnen'', legt Vereijken uit. ,,Voor 8 december moet alles klaar zijn want dan start de nieuwe dienstregeling en rijdt buslijn 99 van Uden naar Nijmegen over de Bergmaas.''

Bij deze bushalte kiest het college voor fluisterasfalt over een lengte van 350 meter. Volgens  het college zijn er geen geluid reducerende maatregelen nodig tussen de Pannenkoekenbakker en Voederheil. Gekozen is voor een deel fluisterasfalt omdat de meerkosten gering zijn.