Groot amfetaminelab gevonden bij woonhuis in Zeeland: niemand aangehouden

UPDATEZEELAND - De politie heeft dinsdagmorgen een groot amfetaminelab gevonden bij een boerderij aan de Graspeel in Zeeland. Momenteel onderzoekt ze de herkomst van de daar aangetroffen stoffen.

De vondst werd rond 09.30 uur gedaan op een langwerpig perceel pal naast de Peelweg. Zowel de politie als de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) en brandweer zijn aanwezig om het lab te ontmantelen. ,,Het gaat om een groot amfetaminelab", vertelt Marjolein Ruitenbeek, woordvoerder van de Landelijke Eenheid van de politie. Volgens haar is het onderzoek nog in volle gang en kan er daarom nog niet veel informatie over de vondst gegeven worden. ,,Er zijn geen aanhoudingen gedaan", laat Ruitenbeek weten.

Het lab werd aangetroffen achter een woonhuis. Het bevond zich in het achterste deel van een schuur achter op het terrein, dat oogde alsof het ooit voor het stallen van paarden was gebruikt.  De voorraad aan gasflessen en jerrycans met grondstoffen stond opgeslagen in één van de vier aparte hokken, de 'kookketels' bevonden zich een hok verderop. Echt schoon ging de drugsproductie er daar blijkbaar ook niet aan toe, zo is op de foto van de rommelige en plakkerige inhoud van de schuren te zien.

Oproep

Volledig scherm
Een schuur bomvol met gasflessen, jerrycans en andere opslagmiddelen voor nog onbekende zaken. © Marco van den Broek

Ook de Landerdse burgemeester Marnix Landerd kan niet verder ingaan op de ontmanteling van het drugslab. Wel doet hij nadrukkelijk een oproep aan inwoners ogen en oren goed open te houden en informatie door te spelen. ,,Dit zou een zelfde soort drama als laatst in Kaatsheuvel hebben kunnen zijn'', zegt Bakermans. Daar overleden twee mannen bij de productie van amfetamine in een woonwijk. 

Hij signaleert dat de laatste tijd veel drugsafval wordt gedumpt in het buitengebied. ,,Maar of dat heeft geleid tot deze inval weet ik niet.''

Volledig scherm
Niet bepaald een 'clean' laboratorium werd aangetroffen in de Zeelandse schuur. © Marco van den Broek
Volledig scherm
Het lab bevindt zich bij een boerderij in Zeeland. © Marco van den Broek
BD nieuwsapp, download nu! Klik hier voor iOS of hier voor Android!

Oss, Uden e.o.