Volledig scherm
De zondag overleden Henk Merx op het kerkplein in Zeeland in actie als voorzitter van Stichting Project. © FR076 Van Assendelft Fotografie

Henk Merx (50) uit Zeeland overleden

ZEELAND - Op 50-jarige leeftijd is zondagavond Henk Merx uit Zeeland overleden. Hij overleed in een ziekenhuis in Tilburg. Merx werd woensdagavond tijdens het fietsen getroffen door een hersenbloeding.

Henk Merx is in en buiten Zeeland bekend als lid van de volksmuziekgroep Kwartjesvolk, als voorzitter van Stichting Halvastenoptocht en van de stichting Project. Henk Merx was vanaf de oprichting lid van Kwartjesvolk, waar hij het slagwerk voor zijn rekening nam en meezong. Maar hij speelde er ook gitaar en sinds een aantal jaren de contrabas. 

In 1998 werd hij voorzitter van de stichting Halvastenoptocht (HVO), die de organisatie van de jaarlijkse halfvastenoptocht in Zeeland overnam van de plaatselijke carnavalsvereniging. Die werd in 2010 voor het laatst in Zeeland gehouden en werd overgenomen door Oss. Tegelijkertijd werd de Stichting Project opgericht met dezelfde bestuursleden als van de stichting HVO. Merx bleef voorzitter. De stichting organiseert en helpt bij evenementen die zich inzetten voor het goede doel. In 2014 organiseerde de stichting de eerste Samenloop voor Hoop in Zeeland, een jaar later zat het in de organisatie van het Glazen Huis Zeeland dat geld inzamelde voor de Alpe d'HuZes. 

Volgend jaar wordt de tweede Samenloop voor Hoop georganiseerd in Zeeland. Als voorbereiding daarop zou op zondag 25 juni de 'Zellandse Omloop' zijn. Het is nog niet bekend of die in verband met het overlijden van Henk Merx komt te vervallen. 

Henk Merx was politieagent van beroep met als standplaats Schijndel. Hij laat een vrouw en drie kinderen na. De uitvaart vindt in besloten kring plaats.

Volledig scherm
De zondag overleden Henk Merx (tweede van rechts) tijdens een vergadering over de halfvastenoptocht in Zeeland. © Van Assendelft Fotografie