Volledig scherm
Jolwin Dobbelsteen: "Ik ken de politieke arena vanaf de zijlijn en vind het mooi, maar spannend om er nu deel van uit te gaan maken." © Bestuur VHL

Jolwin Dobbelsteen uit Zeeland volgt raadslid Theo van Duren (VHL) op

ZEELAND/LANDERD - VHL-oprichter Theo van Duren wordt in de gemeenteraad vervangen door Jolwin Dobbelsteen (37) uit Zeeland. Van Duren moest aftreden aangezien hij buiten de gemeente Landerd gaat wonen.

Herindelen vertrouwt erop met 'Jolwin Dobbelsteen een betrokken en kundige persoon naar voren te schuiven voor het raadslidmaatschap', zo laat de partij woensdag weten. Als voormalig journalist is Dobbelsteen (deels) op de hoogte van de procedures in het lokale bestuur. VHL zegt er daarom van overtuigd van te zijn dat hij in staat is een raadslid te zijn voor de hele gemeente Landerd. Dobbelsteen was aan VHL verbonden als secretaris. Die rol geeft hij terug, aangezien bestuur en fractie binnen VHL gescheiden zijn.

Arena
Over zijn voordracht als raadslid zegt Jolwin Dobbelsteen: "Ik ken de politieke arena vanaf de zijlijn en vind het mooi, maar spannend om er nu deel van uit te gaan maken. Ik ben ontzettend blij met het vertrouwen dat het bestuur en de fractie mij geven. Ik wil collegiaal en positief mijn bijdrage aan de raad en de gemeenschap leveren."

10 maart
Het bestuur van de Vereniging Herindelen Landerd blijft uit zeven personen bestaan. Theo van Duren treedt als voorzitter toe tot het bestuur. Ties Coolen draagt deze rol over aan de VHL-oprichter. Jolwin Dobbelsteen neemt per 10 maart zitting in de gemeenteraad.