Volledig scherm
© Marie-Thérèse Kierkels/Beeld Werkt

Landerd praat met Uden, Bernheze en Boekel verder over huisvesting vluchtelingen

ZEELAND - De gemeenten Landerd, Uden, Bernheze en Boekel gaan samen aan tafel om te kijken hoe ze omgaan met de opdracht vanuit de provincie voor het huisvesten van honderden asielzoekers en vluchtelingen met een verblijfsstatus.

De gemeenten die vanaf 1 januari Meierijstad vormen en de gemeente Oss beraden zich ieder in een apart 'cluster' op het 'Pact van Brabant'. Op 22 april steken de acht gemeenten van de As50 de koppen weer bij elkaar over dit onderwerp.

De gemeenteraden van Landerd en Bernheze hebben eerder al aangegeven dat ze geen azc willen, maar in plaats daarvan wel extra statushouders willen huisvesten. Vorige week donderdag gaf een meerderheid van de Osse gemeenteraad aan dat zij niet zonder meer gevolg geven aan de opdracht van commissaris van de koning Wim van de Donk om dit jaar nog eens 144 asielzoekers te huisvesten. De gemeente heeft al een noodopvang met 300 asielzoekers en worstelt met de huisvesting van 226 statushouders die ook nog onder dak moeten worden geholpen.

Lees alles over vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchtelingen.

Oss, Uden e.o.