Volledig scherm

Landerd 'terug naar af' met herindeling

LANDERD - Nu de Maashorstgemeente onhaalbare kaart blijkt, moet de gemeente Landerd maar kijken waar de drie dorpen het beste ondergebracht kunnen worden: bij Oss of Uden.

Dat suggereren Gedeputeerde Staten in een brief aan de gemeenteraden in de provincie. Die brief bevat de stand van zaken van het programma Veerkrachtig Bestuur. Per regio maken GS duidelijk hoe de vlag ervoor hangt.

Ze scharen zich vlot achter het standpunt van Bernheze, dat heeft uitgesproken zelfstandig te willen blijven. Daarmee verdwijnt een Maashorstgemeente uit het vizier. "Voor wat betreft de gemeente Landerd gaan we ervan uit dat de voorgenomen herindeling plaatsvindt op een wijze die recht doet aan de oriëntatie van de inwoners van de afzonderlijke kernen. En dat de gemeenten Uden en Oss hierbij op een constructieve manier betrokken worden'', zo schrijven GS.

"We gaan op de ingeslagen weg door'', reageert de Landerdse burgemeester Marnix Bakermans. "Zowel onze inwoners als de gemeenteraad hebben een duidelijk standpunt: de vorming van een Maashorstgemeente. Dat hoeft niet van vandaag op morgen."

Oss, Uden e.o.