Volledig scherm
Marjo Schraven gaf de afgelopen 28 jaar bewegingslessen aan senioren in Zeeland. © Van Assendelft Fotografie

Marjo Schraven stopt met ‘bewegen voor ouderen’ in Zeeland

ZEELAND - Marjo Schraven (59) heeft deze donderdag voor de laatste keer bewegingslessen gegeven aan senioren in Zeeland. Na bijna 30 jaar heeft de Zeelandse afscheid genomen van zorgcentrum Compostella. Eerder deze week nam ze al afscheid bij de Katholieke Bond van Ouderen Zeeland, waar ze hetzelfde deed.

In 1988 was het diezelfde KBO die Marjo Schraven vroeg om Bewegen Voor Ouderen op te zetten. Het begon met een uurtje en dat breidde zich in de loop van de tijd uit.

Beweging
​,,Wat ik vooral deed is rek-, strek en leningheidsoefeningen. Ook voor mensen die aan een stoel gekluisterd zijn. Ik gaf les op verschillende niveau’s." Schraven: ,,De senioren van toen, zijn niet zoals de senioren van nu. Men is zich er vandaag de dag er meer van bewust hoe belangrijk het is om in beweging te blijven. Dat betekent ook dat ik de lessen in de loop der tijd heb moeten aanpassen."

Marjo Schraven deed het niet helemaal alleen. De hulp van vrijwilligers is onmisbaar, wat haar betreft. ,,Samen zorgden we ervoor dat de mensen een lekker knuffeluurtje hadden. Zo noem ik dat altijd. Als mensen zich prettig voelen gaan ze zich ook bewegen."

Oss, Uden e.o.