Volledig scherm
Theo van den Elzen uit Schaijk samen met zijn vrouw achter de electrische ezel. © Jeroen Appels/ Van Assendelft

Met een elektrische ezel door Schaijk en omgeving (video)

SCHAIJK - Theo van den Elzen (74) uit Schaijk is uitvinder. Hij heeft al heel wat bedacht: van een hangende trein tot een mobiele rouwkamer. Maar in de buurt kennen ze hem vooral van zijn elektrische ezel.

Van den Elzen trekt er geregeld op uit met een soort riksja met een ezelachtig wezen ervoor. Speciaal gebouwd om samen met zijn vrouw rijtjes te kunnen maken door de Maashorst.

'Helemaal gek'
De paarden van de buurman worden volgens de uitvinder 'helemaal gek'als hij komt langsrijden. Dus hoe dat in de Maashorst gaat met de wisenten en exmoor pony's? Geen idee. dat moet de uitvinder nog proefondervindelijk uitvinden.

Theo van den Elzen (74) uit Schaijk is uitvinder. Hij heeft al heel wat bedacht: van een hangende trein tot een mobiele rouwkamer. Maar in de buurt kennen ze hem vooral van zijn elektrische ezel.
  1. Zwartepieten Geertje Gluut en Linda Lactose maken kinderen blij met glutenvrije en lactosevrije pepernoten in Zeeland

    Zwartepieten Geertje Gluut en Linda Lactose maken kinderen blij met glutenvrije en lactosevrije pepernoten in Zeeland

    ZEELAND - Geen gefiep over welke kleur zwartepiet moet hebben, geen demonstraties over slavernij of Spaanse edelen uit vroeger eeuwen. In Zeeland bij Uden hebben Sinterklaas en de 34 zwartepieten oog voor één ding: het plezier van de kinderen. En er waren een aantal kinderen hééél erg blij. Ze mochten met hun lactose- en glutenallergie eindelijk ook eens pepernoten eten. 

Oss, Uden e.o.