Volledig scherm
© Thinkstock

Moordzaak Reek strijdtoneel voor wetenschappers

DEN BOSCH/REEK - Welke rol hebben antidepressiva gespeeld tijdens een familiedrama in Reek? Deze vraag staat centraal bij het hoger beroep dat bij het gerechtshof in Den Bosch dient.

Volgens forensisch arts Selma Eikelenboom zijn de moderne antidepressiva, de zogenaamde SSRI's, levensgevaarlijk. Zeker voor mensen die door een afwijking in hun DNA een bepaald enzym missen. Onzin, stelt farmacoloog Anton Loonen. De beweringen van Eikelenboom missen wetenschappelijke onderbouwing.

Charlatan
Loonen maakte Eikelenboom vorige week buiten het proces uit voor 'charlatan'. Iemand met een commercieel bureau die zich door advocaten laat inhuren om voor verwarring in rechtszalen te zorgen.

Eikelenboom voelt zich door deze aantijgingen in haar goede naam aangetast. "Ik word in deze en andere rechtszaken niet betaald. Het is juist Loonen die zijn onderzoek laat betalen door de farmaceutische industrie. Die hebben er alle belang bij dat deze medicijnen niet bekritiseerd worden."

  1. Gluten- en lactosevrije Pieten komen aan in Zeeland: 'Een moeder had Sint een speciaal verzoek gedaan'
    Play

    Gluten- en lactosevrije Pieten komen aan in Zeeland: 'Een moeder had Sint een speciaal verzoek gedaan'

    ZEELAND - Geen gefiep over welke kleur zwartepiet moet hebben, geen demonstraties over slavernij of Spaanse edelen uit vroeger eeuwen. In Zeeland bij Uden hebben Sinterklaas en de 34 zwartepieten oog voor één ding: het plezier van de kinderen. En er waren een aantal kinderen hééél erg blij. Ze mochten met hun lactose- en glutenallergie eindelijk ook eens pepernoten eten. 

Oss, Uden e.o.