Volledig scherm
Artist impression van hoe de natuurpoort Schaijk eruit zou kunnen zien. © Gemeente Landerd

Niet iedereen blij met Natuurpoort Schaijk

LANDERD - De gemeenteraad van Landerd gaf donderdagavond het bestemmingsplan voor de natuurpoort aan de Palmstraat vrij vlot een zetje. Maar de naaste buren staan niet te juichen. Een natuurpoort is een startpunten om de natuur in te trekken.

Met een mix van horeca, educatie, recreatie met voldoende parkeerplek. Zo'n natuurpoort wil Landerd mogelijk maken aan de Palmstraat in Schaijk, inclusief een uitkijktoren.

De naaste buren, recreatie-oord De Maashorst en de Nederlandse Toeristen Kampeer Club (NTKC), zien dat niet zitten. Zo heeft Willy Hofmans van het recreatie-oord ‘ernstige bedenkingen’ tegen de bouwmogelijkheden en de afstand tot zijn perceel. Zijn advocaat rept van „een gigantische steenmassa die afbreuk doet aan de rustieke, landelijke karakter van het recreatie-oord.”

Hofmans vreest concurrentie van de horeca. De NTKC ervaart de natuurpoort als een bedreiging van ‘onze rust’ op kampeerterrein De Brobbelbies. Dat ligt een beetje verstopt achter Heurkens. „Het wordt ons teveel herrie. Dit is de nekslag voor dit terrein”, oordeelt vice-voorzitter Albert Fien. De gemeente heeft een andere lokatie voorgesteld, richting Zeeland. Maar dat is voor de NTKC een te dure grap.