Volledig scherm
De aankomst van de eerste wisenten op de Maashorst. © Peter van Erp/BD

Nieuw incident met wisent in Zeeland

ZEELAND - Er is opnieuw rumoer rond de wisenten in De Maashorst. Nadat een wisent eerder een ranger had gebeten, is er onlangs een wisent op een poort afgestormd waar net daarvoor een man stond te kijken.

Martien Bongers uit Zeeland zag het gebeuren. Hij fietste over de Weversweg in Zeeland en zag een man bij de poort staan van het afgezette wengebied vooraan de wisenten. „Ik zei nog: Kijk maar uit, dadelijk bijt-ie”, vertelt Bongers. „Ik stopte en de man ging een meter of vier, vijf van de poort af staan. Maar opeens komt die wisentstier eraan gerend en hij knalt zo tegen die poort aan. ”

Volgens Bongers was het een geluk dat er een poort stond tussen man en wisent stond. „Als er alleen een draad had gehangen, was die wisent er zo doorheen gevlogen.”

Serieus
ARK Natuurontwikkeling is op de hoogte gesteld van het voorval in Zeeland en neemt de melding serieus. „We gaan natrekken wat er precies is gebeurd en hebben maandag een gesprek met meneer Bongers om dat te horen”, laat Leo Linnartz van Ark weten.

Het is de tweede keer in korte tijd dat de wisenten in het nieuws komen na een incident. Op 14 september werd een ranger gebeten door een wisent tijdens onderzoek naar de gedragingen van de dieren. ARK besloot daarop extra maatregelen te nemen om de dieren in de gaten te houden. De excursies met publiek zijn tijdelijk stilgelegd. Als de stier agressief gedrag vertoont, wordt deze uit de kudde verwijderd, heeft ARK deze week nog verklaard.

Lees een artikel over het voorval met de wisent in het Brabants Dagblad, editie Oss, Uden en Veghel, van vrijdag 30 september.