Volledig scherm
De Maashorstfair in 2014. © Meike van der Flier/BD

Nieuwe stichting blaast MaashorstFair weer leven in

SCHAIJK - Een nieuwe stichting wordt een dezer dagen opgericht om de tiende MaashorstFair op poten te zetten. Als datum is nu geprikt zondag 31 juli op een locatie in het hart van de Maashorst, op Schaijkse grond.

Maandenlang was er onduidelijkheid over het voortbestaan van de MaashorstFair. Om de continuiteit te verzekeren, heeft Maashorstvoorzitter Geert Versteijlen Jan Ottens uit Zeeland gevraagd de kar te trekken. "Als de MaashorstFair dit jaar weer niet door zou gaan, komt-ie nooit meer terug", stelt Ottens.

Het nieuwe bestuur kiest voor een terrein aan de Brobbelbiesweg van de familie van der Heijden. Daar had de tiende editie in september ook plaats moeten vinden. Dat ging toen niet door, omdat het toenmalige bestuur te veel risico’s voorzag, onder meer financiële. Ottens verwacht de fair wel rond te kunnen breien.

Organisaties kunnen zich aanmelden via de website maashorstfair.nl.

  1. Gluten- en lactosevrije Pieten komen aan in Zeeland: 'Een moeder had Sint een speciaal verzoek gedaan'
    Play

    Gluten- en lactosevrije Pieten komen aan in Zeeland: 'Een moeder had Sint een speciaal verzoek gedaan'

    ZEELAND - Geen gefiep over welke kleur zwartepiet moet hebben, geen demonstraties over slavernij of Spaanse edelen uit vroeger eeuwen. In Zeeland bij Uden hebben Sinterklaas en de 34 zwartepieten oog voor één ding: het plezier van de kinderen. En er waren een aantal kinderen hééél erg blij. Ze mochten met hun lactose- en glutenallergie eindelijk ook eens pepernoten eten. 

Oss, Uden e.o.