Volledig scherm
De rechtbank in Den Bosch. © Kees Backx

Nog steeds onduidelijk waarom man uit Reek zijn vrouw vermoordde

DEN BOSCH/REEK - De drijfveren van de 45-jarige man uit Reek die in april 2013 zijn vrouw vermoordde, blijven onduidelijk. Drie deskundigen kwamen er maandag voor het gerechtshof in Den Bosch niet uit.

Psychiater Jeroen Dinjens, farmacoloog Anton Loonen en forensisch arts Selma Eikelenboom zijn het er over eens dat de man op het moment van de moord in een delirium verkeerde. Alleen de oorzaak van dat delirium is onduidelijk.

Verschillende factoren
In zijn eerste rapport uit 2014 hield Dinjens het op zwakbegaafdheid in combinatie met een persoonlijkheidsstoornis. Samen met het op eigen houtje snel afbouwen van antidepressiva, het gebruik van slaapmiddelen, paracetamol en een hoog alcoholgebruik vormen die factoren volgens de psychiater de oorzaak voor het delirium.

Farmacoloog Loonen is van mening dat de plotse afbouw van de medicijnen hebben geleid tot een aanval van agressie. Forensisch arts Eikelenboom tenslotte denkt dat de antidepressiva de aanleiding zijn geweest. Volgens haar zijn die medicijnen levensgevaarlijk voor bepaalde mensen.

De laatste zitting is door het gerechtshof gepland op 7 december.

Oss, Uden e.o.