Volledig scherm
Rustig tafereel op de huidige camping aan de Palmstraat in Schaijk die Brobbelbies heet. © NTKC

NTKC-camping verruilt haar stek in Landerd en gaat naar de Toverkamp

ZEELAND - Progressief Landerd hoeft zich niet druk te maken over de komst van een natuurcamping aan de Toverkamp in Zeeland. Dat vindt het College van B en W, vrij vertaald, in een reactie op kritische vragen die Progressief Landerd stelt.

Het gaat om een camping van de NTKC, de Nederlandse Toeristen Kampeer Club. Die zit nu nog aan de Palmstraat in Schaijk. De NTKC ziet de geplande komst van een Maashorst-natuurpoort daar niet zitten. Ze is bang dat de rust wreed wordt verstoord.

Daarom is de gemeente al geruime tijd in gesprek over een verhuizing. Progressief Landerd zet vraagtekens bij de locatie die als verrassing uit de bus komt en is bezorgd over toenemende verkeersdruk op Zevenhuis en Toverkamp. ,,Er wordt een perceel bos omgevormd'', vreest Jacques Pijnappels.

Maar het college legt uit dat de camping gewoon natuur blijft met minimale voorzieningen. Er is niet veel meer dan een bescheiden toiletgebouw. ,,Het is geen gangbare camping.'' Het aantal overnachtingen blijft beperkt tot 1500 à 2000.

De gemeenteraad krijgt het laatste woord over de verhuizing. Want een wijziging van het bestemmingsplan is noodzakelijk. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement