Volledig scherm
Gerrit Bongers voert koeien bij met mais vanwege tekort aan gras door de droogte in 1976. © Objectief Zeeland

Objectief Zeeland gaat vrijdag in De Garf weer terug in de tijd

ZEELAND - Filmclub Objectief Zeeland pakt de draad weer op met het vertonen van filmpjes uit de oude doos in gemeenschapshuis De Garf. De voorstelling van vrijdag 26 oktober draait om de jaren 1976 en 1977.  

In het voorjaar begon Objectief Zeeland met het draaien van oude films, waaronder de destijds gemaakte jaarjournaals. Vrijdag is het jaar 1977 te zien. Allerlei onderwerpen passeren de revue: Fiets Mee, Leyenda, diverse  jubilea, 12 ½ jaar Ut Hoischûrke, 25 jaar ouderenbond, 25 jaar EHBO, 50 jaar leden Zeelandia, Festilent kampioen en afscheid dokter Tunnissen.

Verder de film ‘Het brandweer‘, met de laatste uitruk met de sirene vanaf het oude gemeentehuis. Ook de droge zomer van 1976 laten ze zien;  1976 was een zeer droog jaar zoals we ook dit jaar hadden.

,,Bij de vorige voorstellingen paste het aantal bezoekers maar net in de zaal. Wie zeker wil zijn van een plaats, moet op tijd komen‘’, meldt secretaris Wim van Haandel. ,,Mocht de zaal vol zijn dan zijn we genoodzaakt om een tweede avond te plannen, wat we overigens met plezier zullen doen.‘’ De voorstelling begint vrijdag om 20.00 uur.