Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

OM en verdediging vliegen elkaar in haren bij moordzaak Reek

DEN BOSCH - "Meneer Nillisen weet niet waar hij het over heeft. Hij praat alleen maar na wat hem wordt verteld." Advocaat-generaal M. de Vries had woensdag maar twee minuten nodig om een betoog van drie kwartier van raadsman M. Nillesen naar de prullenbak te verwijzen. Nillesen wil in het hoger beroep in de moordzaak Reek twee aanvullende onderzoeksrapporten inbrengen die volgens hem cruciaal voor de verdediging zijn.

Hij wil bewerkstelligen dat een 44-jarige man uit Reek geen dwangverpleging hoeft te ondergaan, omdat de medicijnen die hij slikte in zijn geval de aanzet gaven tot een geweldsuitbarsting die zijn vrouw het leven kostte en zijn zoon op een haar na. "Ik vind de opmerkingen van de advocaat-generaal als zou ik niet weten waar ik het over heb onnodig grievend en zal hier stappen op ondernemen", dreigde Nillesen.

Het gerechtshof beraadt zich op de verzoeken van Nillesen, die sowieso meer tijd wil om zijn deskundige een rapport te laten opstellen. "Daarmee wordt de lijdensweg van de nabestaanden alleen maar verder verlengd", vindt De Vries.

Oss, Uden e.o.