Volledig scherm
BAM is gestart met de vervanging van het fietspad tussen Schaijk en Reek © Roland Werring

Opknapbeurt voor fietspad Schaijk-Reek

SCHAIJK - Aannemer BAM is begonnen met de renovatie van het fietspad tussen Schaijk en Reek. Dat fietspad heeft erg veel last op opdrukkende wortels. Dat moet in de toekomst voorbij zijn.

Om te beginnen worden de fietspaden aan de Haagstraat en Mgr. Suijsstraat helemaal opgebroken. In plaats van zand komt er een puinfundering. Daarop wordt de nieuwe asfaltlaag aangelegd. In de berm brengen de mannen van BAM een wortelwerend scherm aan, daar waar mogelijk.

De toegang tot de woningen worden tijdens het karwei met tijdelijke inritten gewaarborgd. De hele klus klaren voor de bouwvak lukt niet, dus daarna gaat BAM verder in de Pastoor van Winkelstraat en Haagstraat, aan de kant met oneven huisnummers. Afspraken zijn gemaakt met het bedrijf Spie, dat glasvezel aanlegt in de hele gemeente Landerd, zodat de bedrijven niet in elkaars vaarwater zitten.

  1. Gluten- en lactosevrije Pieten komen aan in Zeeland: 'Een moeder had Sint een speciaal verzoek gedaan'
    Play

    Gluten- en lactosevrije Pieten komen aan in Zeeland: 'Een moeder had Sint een speciaal verzoek gedaan'

    ZEELAND - Geen gefiep over welke kleur zwartepiet moet hebben, geen demonstraties over slavernij of Spaanse edelen uit vroeger eeuwen. In Zeeland bij Uden hebben Sinterklaas en de 34 zwartepieten oog voor één ding: het plezier van de kinderen. En er waren een aantal kinderen hééél erg blij. Ze mochten met hun lactose- en glutenallergie eindelijk ook eens pepernoten eten. 

Oss, Uden e.o.