Volledig scherm
De oude OAD-garage aan de Udenseweg in Zeeland. © Google Streetview

Pech voor Zeeland: toch geen tuincentrum in oude OAD-garage

ZEELAND - De Osse bloemendiscounter DFM kan een tuincentrum in de oude OAD-garage in Zeeland op zijn buik schrijven. Volgens wethouder Ben Brands vindt de provincie dat bij nader inzien alsnog geen goed idee.

De gemeente Landerd had wel oren naar de plannen van DFM die al een paar jaar spelen. Maar de provincie vindt dat de bestemming van de 1800 vierkante meter grote, lege loodsen moet passen bij het buitengebied. ,,Dus iets richting recreatie, toerisme of landbouw'', schetst Brands. ,,Een hotel zou kunnen.''

Hij is in gesprek met de eigenaar, vastgoedbelegger Boslo van het duo De Lorijn en Van Tiel.  ,,Het vergt de nodige tijd voordat een nieuw plan kan landen. Dus werken we mee aan een tijdelijke invulling'', meldt Brands.

De komende twee jaar mag Boslo de ruimte verhuren aan één bedrijf voor opslag. Daar zijn voorwaarden aan verbonden over de soort goederen (onder meer bouwmaterialen, woondecoratie en voertuigen) en het aantal vervoersbewegingen per dag. 

,,Maximaal vier per dag. We willen daar geen forse toename van verkeer. Verder mag er ook niks worden gerepareerd of geproduceerd. Detailhandel is ook niet toegestaan'', voegt de wethouder eraan toe.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement