Volledig scherm
Nachalle Kortrink vlagt de deelnemers weg bij de Herfstrally 2017 vanaf het parkeerterrein van ziekenhuis Bernhoven. © Thomas Segers

Pittige knobbelrit voor stichting Maashorst in Reek

REEK - JCI de Maaskant zet een ouderwetse knobbelrit op poten maar die noemen ze eigentijds een 'challenge'. Op zondag 16 september is het zover. Gekozen is voor stichting Maashorst in Reek als goed doel.

JCI De Maaskant is een netwerkclub in de regio Uden-Veghel-Oss met jonge ondernemende leden onder de 40 jaar. Ze maakt deel uit van de internationale Junior Chamber International.

Vorig jaar vond de eerste rally plaats met start en finish bij ziekenhuis Bernhoven en de kinderafdeling als goed doel. Dat smaakte naar meer. ,,We hebben ervoor gekozen om de naam van dit evenement te wijzigen in Herfstchallenge. Want het draait niet om snelheid, maar om kennis, oriëntatievermogen en goede  instructies geven aan de chauffeur'', meldt Michou Kortrink die in de organisatie zit.

Aan de Herfstchallenge op 16 september kan iedereen meedoen. Deelname kost 50 euro per persoon. Een team bestaat minimaal uit twee personen: een chauffeur en een navigator. De laatste wijst de weg aan de hand van vellen met bolletje-pijltje-tekens. Onderweg krijgen ze pittige opdrachten voorgeschoteld. 

Start en finish zijn bij D'n Office aan de Loopkantstraat in Uden. De route van 150 kilometer door de wijde omgeving doet uiteraard ook Reek aan. De deelnemers nemen een kijkje bij stichting Maashorst.

Maashorst is een zorginstelling voor jeugdhulpverlening en speciaal onderwijs. ,,Door bezuinigingen moet de stichting Maashorst de activiteiten buiten de deur beperken. Maashorst kan de financiële ondersteuning dan ook goed gebruiken'', constateert Kortrink.  

Volledig scherm
De start van de vorige rally bij ziekenhuis Bernhoven. Elke 90 seconden mag er een auto weg. © Maarten van de Rakt