Volledig scherm
Anne-Marie Spierings op bezoek in 't Oventje bij Mieke en Peter Schraven. © Wim Hollemans

Pluim voor Eeterij D'n Oven in Zeeland

ZEELAND - Gedeputeerde Anne-Marie Spierings beloont donderdag de ondernemers Peter en Mieke Schraven met de Agrofoodpluim. Reden: ze inspireren met nieuw en flexibel ondernemerschap in de agrofoodsector.

Op 1 mei opende het paar in een voormalige koeienstal Eeterij D’n Oven, een veelzijdig restaurant plus beoogde evenementenlocatie. Met friet, pizza uit eigen steenoven, wat luxere gerechten, een speeltuin, weids uitzicht en een molen op de achtergrond, is het een opmerkelijke plek.

Omgeving en toerist reageren enthousiast, en het stoofvlees van eigen vee kent gretig aftrek. ,,We hebben een goede start gehad”, beaamt ondernemer Peter Schraven. 

Hart en ziel

,,Ik heb 30 jaar lang met hart en ziel koeien gehouden, en stoppen valt niet mee. Toch kan ik nu ook mijn ei kwijt in deze onderneming en krijg ik er heel veel voldoening en een goede boterham voor terug”, zegt Schraven die het roer omgooide. 

De stal is volledig verbouwd en verduurzaamd door de plaatsing van zonnepanelen op het dak. Ook wordt er gewerkt met leveranciers uit de omgeving en helpt D’n Oven jongeren die het moeilijk hebben aan werk.

Quote

Ik kan mijn ei kwijt in deze onderne­ming

Peter Schraven

http://www.bd.nl/landerd/eeterij-in-koeienstal-op-t-oventje~a77cc448/

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement