Volledig scherm
© Thinkstock

Pony onthoofd in bossen bij Reek

ZEELAND/REEK - De politie is op zoek naar de dader(s) van een misselijkmakende onthoofding van een pony in de bossen tussen Zeeland en Reek.

Een vrouw die daar haar hond uitliet, trof het lugubere tafereel woensdagochtend aan op de Corridorweg in Reek. Volgens haar bericht op Facebook lagen de ingewanden van de zwartwitte Shetlandpony een eind verderop.

De politie is ter plaatse geweest en heeft het dier laten afvoeren. Volgens een woordvoerder zat het hoofd nog wel deels aan de romp vast. Op de plek waar normaliter de identificatiechip zit, zat een grote snijwond. De chip zelf ontbrak. Mogelijk is dat volgens de politie gedaan om de kosten te sparen op de afvoer van het dode dier naar de destructor.

  1. Zwartepieten Geertje Gluut en Linda Lactose maken kinderen blij met glutenvrije en lactosevrije pepernoten in Zeeland

    Zwartepieten Geertje Gluut en Linda Lactose maken kinderen blij met glutenvrije en lactosevrije pepernoten in Zeeland

    ZEELAND - Geen gefiep over welke kleur zwartepiet moet hebben, geen demonstraties over slavernij of Spaanse edelen uit vroeger eeuwen. In Zeeland bij Uden hebben Sinterklaas en de 34 zwartepieten oog voor één ding: het plezier van de kinderen. En er waren een aantal kinderen hééél erg blij. Ze mochten met hun lactose- en glutenallergie eindelijk ook eens pepernoten eten. 

Oss, Uden e.o.