Volledig scherm
- © Dorpsontwikkeling Reek

Reek peilt woonwensen en behoeften onder inwoners

REEK - Alle inwoners van Reek krijgen zaterdag of zondag een vragenlijst in de bus. Bedoeld om woonwensen en behoeften in kaart te brengen.

Wonen is een van de onderwerpen uit het Reekse dorpsplan. Een goed woonklimaat is immers van essentieel belang voor de leefbaarheid.

Het idee was om vraag en aanbod van wonen in het dorp dichter bij elkaar te brengen. Een projectgroep is ermee aan de slag gegaan. De vragenlijst is opgesteld in overleg met medewerkers van de HAN. De hogeschool is betrokken bij het project Krachtige Kernen.  

Voor inleveren van vragenlijsten zet de werkgroep bussen op vijf plekken in het dorp,  onder meer bij het Wapen van Reek. De vragen kunnen ook online worden ingevuld. Dat kan tot en met zondag 16 september.

De projectgroep hoopt op 22 oktober de eerste voorlopige resultaten en vervolgplanning te presenteren in het Wapen van Reek. Samen met de inwoners wordt bepaald hoe Reek er in de toekomst uit moet zien. Uiteindelijk moet er een rapport uit de bus komen, waarmee de projectgroep naar de gemeente stapt.