Volledig scherm
De voorbereidingen worden gedaan. © Mari van Rossum

Regiosporter kan aan de bak bij Breakout Run en MaasdijkMarathon

MEGEN/SCHAIJK – Twee weekeinden op rij die geheel in het teken staan van sportieve uitdagingen: komend weekeinde kunnen de liefhebbers van het fenomeen ‘obstacle run’ aan de bak tijdens twee dagen Breakout Run in de bossen bij Schaijk. Een week later kunnen wandelaars hun hartje ophalen bij de Maasmeander Wandeling en kunnen hardlopers hun kilometers maken tijdens de MaasdijkMarathon.

Aanstaande zaterdag en zondag liggen er maar liefst 37 hindernissen te wachten op een acht kilometer lang parcours van gras, water en modder op recreatiepark De Maashorst. Zo’n vijfduizend enthousiastelingen kunnen zich meten bij klimwanden, ondergrondse buizen en tijgeroefeningen. De toegang voor toeschouwers is er gratis.

Het weekeinde erna is het vooral het vernieuwde parcours dat in het oog springt. Waar er op zaterdag 11 juni niet veel veranderd is bij de diverse wandelafstanden, is er op zondag bij het rennen over de dijk van alles veranderd. Zo start de marathon niet bij het gemaal van Gewande maar in ’t Wild, begint de halve marathon niet in het centrum van Oijen maar een stuk verderop op de grens van Oijen met Macharen en eindigt geen enkel onderdeel meer in Ravenstein, maar in Megen.

Lees donderdag een voorproefje van beide evenementen in het Brabants Dagblad, editie Oss.

Oss, Uden e.o.