Volledig scherm
Op de Open Manegedag mag er bij ruitersportcentrum De Drie Linden in Zeeland ook een ritje op de pony worden gemaakt. © Aida Jaber

Ruitersportcentrum De Drie Linden in Zeeland biedt kijkje in de wereld van het paard

ZEELAND - Op de Open Manegedag, zaterdag 16 september, zet ruitersportcentrum De Drie Linden de deuren open en kan iedereen in de wereld van het paard binnenstappen. De open dag is van 13.00 tot 17.00 uur en de toegang is vrij.

Volgens manege-eigenaar Theo Derks is de open dag 'een prima gelegenheid om de sfeer in de manege te komen proeven'. Er mogen uiteraard ritjes gemaakt worden op een pony. Maar er is nog meer te doen: pony's borstelen, demonstraties dressuur en springen, spelletjes zoals hoefijzerwerpen, een quiz en er worden rondleidingen gegeven langs de stallen, de twee rijhallen en de buitenrijbaan.

Derks en de gecertificeerde instructeurs zijn aanwezig om toelichting te geven over het bedrijf, de lessen dressuur en springen en de mogelijkheden om op een leuke en veilige manier te leren paardrijden. ,,Wij zijn meer dan een manege. De Drie Linden is een allround ruitersportcentrum, dat ruim veertig jaar geleden door mijn ouders Wim en Annie Derks is opgericht. We liggen prachtig aan de rand van natuurgebied de Maashorst", zegt Theo Derks.

De Drie Linden is aangesloten bij de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra, kortweg FNRS en heeft vier-sterren. Er wordt les gegeven volgens de ruiteropleiding van de KNHS.

De Open Manegedag is in het laatste weekend van de Nationale Sportweek, een initiatief van NOC*NSF om sporten en bewegen te promoten. Behalve De Drie Linden openen honderden sportclubs, sportbonden, gemeenten en andere organisaties hun deuren en verzorgen ze sportclinics, -toernooien en -demonstraties.

Ruitersportcentrum De Drie Linden ligt aan Zevenhuis 32 in Zeeland.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.