Volledig scherm
Willem van Lith op de plek waar hij met zijn fiets ten val kwam. © Ruud Rogier

Slachtoffer grap met kabel over fietspad in Zeeland: 'Ik heb nog geluk gehad'


ZEELAND - Hij was op weg naar school, maar belandde in het ziekenhuis. Willem van Lith (23) uit Zeeland werd dinsdagochtend het slachtoffer van een levensgevaarlijke ‘grap’ toen hij in botsing kwam met een kabel die over het fietspad was gespannen.

Ruim twee dagen na het ongeluk heeft Willem nog steeds last van zijn bovenarm en onderrug. De laptop die in zijn rugtas zat, werkt nog maar deels. Hij moet er niet aan denken wat de schade zou zijn geweest als hij op zijn hoofd was geland. „Of als een minder vitaal iemand tegen de kabel was gereden. Als je het zo bekijkt, heb ik zelfs nog geluk gehad.”

Glasvezelkabel
​Willem stapte dinsdag even voor half acht op zijn fiets. Op zijn koptelefoon klonk muziek en hij had er een stevig tempo inzitten om de bus naar school te halen. Tot hij bij de Vlasroot plotseling keihard ten val kwam en op zijn rechterarm belandde. Toen hij bekomen was van de schrik, zag hij een glasvezelkabel hangen. Gespannen tussen twee bomen op een halve meter van de grond. Die had hij in het schemerdonker niet gezien. De politie is nog op zoek naar getuigen.

Oss, Uden e.o.