Volledig scherm
Actie bij de start van Landerd Campus door de Anti Dierproeven Coalitie. © Ruud Rogier

Statenvragen over opening proefdiercentrum Schaijk

SCHAIJK - De statenfractie van de Partij voor de Dieren stelt vragen bij de officiële opening van het proefdiercentrum Landerd Campus in Schaijk, vanmiddag door gedeputeerde Bert Pauli.

De partij verbaast zich erover dat de fracties niet zijn uitgenodigd voor de opening. "Als statenfractie in Brabant waren wij graag aanwezig geweest bij de opening, maar helaas heeft de provincie hierover geen enkele aankondiging gedaan. We willen weten waarom dat niet is gebeurt", zegt statenlid Marco van der Wel. De Partij voor de Dieren is met name geïnteresseerd in de 150 hondenkennels die zich nog op het voormalige MSD-terein in Scahijk bevinden. De partij wil weten of de gedeputeerde zich wil inzetten om de hondenhokken af te breken. En of de gedeputeerde zich wil inzetten voor het verminderen van dierproeven op Landerd Campus..

Ook de Anti Dierproeven Coalitie zegt niet uitgenodigd te zijn voor de opening. "Dat is jammer en verbaast me wel, want wij hebben herhaaldelijk gevraagd aan de bedrijven daar of we een rondleiding kunnen krijgen. Dat is ons toegezegd, maar de uitnodiging is nooit gekomen. Dit was een goed moment", zegt Robert Molenaar van ADC.

Landerd Campus is een onderdeel van Kadans Biofacilities uit Haaren. Het proefdierencentrum van MSD is vorig jaar door deze organisatie overgenomen en biedt faciliteiten voor medische proeven op dieren.

De vragen worden vrijdag gesteld tijdens het vragenuurtje van GS.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement