Volledig scherm
© Bert Jansen

Taakstraf en geldboete voor Zeelandse bioboer

DEN BOSCH/ZEELAND - De Zeelandse bioboer Peer Jurgens kreeg deze woensdag van het gerechtshof in Den Bosch een taakstraf van 180 uur, waarvan 100 voorwaardelijk en een geldboete van 10.000 euro, waarvan de helft voorwaardelijk. Tevens moet hij 35.000 euro ten onrechte genoten voordeel aan de staat terugbetalen.

Jurgens ging bij het hof in hoger beroep tegen de rechtbank, die hem in 2014 tot dezelfde straffen veroordeelde wegens het illegaal lozen van mest in een sloot en het hebben van met mest vervuilde delen van het bedrijf. Bovendien had de man meer varkens op het bedrijf dan er volgens de vergunning mochten zitten.

  1. Onderzoek naar plakband overval chalet Schaijk

    Onderzoek naar plakband overval chalet Schaijk

    DEN BOSCH/SCHAIJK - Heeft een getuige de naam van Erwin R. nu wel of niet zelf in de mond genomen? En op welke plek van een stuk tape zitten de vingerafdrukken van deze inmiddels 25-jarige Eindhovenaar? Deze vragen gaan volgens advocaat Yannick Quint een cruciale rol spelen in de rechtszaak tegen zijn cliënt. Hij en een 28-jarige plaatsgenoot zouden in 2009 in Schaijk een man en vrouw op brute wijze hebben overvallen, mishandeld en verkracht. 

Oss, Uden e.o.