Volledig scherm
Op het led-scherm zijn diverse leuzen te zien om op Maashorst te stemmen. © Maarten van de Rakt/BD

Teksten op led-wall in Schaijk voor referendum gekuist (video)

SCHAIJK - Blikvanger tijdens het referendum van Landerd is een groot led-scherm langs de Schutsboomstraat in Schaijk. Een groep van 21 ondernemers, onder aanvoering van projectontwikkelaar Dennis Janssen, heeft het bord dinsdag in aanloop naar het referendum geplaatst.

Op het bord zijn rijmende teksten te zien die stemmers moeten aanzetten om voor de Maashorstgemeente te stemmen tijdens het referendum. Eén van de teksten is: 'Nog liever monogaam in een vruchtbaar bos, dan van achteren genomen worden door de bende van Oss. Houd het safe, kies Maashorst'.

Schuttingtaal
Dat schoot echter bij een aantal voorbijgangers in het verkeerde keelgat. "Quotes die als schuttingtaal werden gekwalificeerd zijn reeds verwijderd. Verdere spitsvondigheden kunnen ons inziens wel door de beugel en blijven nog een tijdje staan'', meldt Marien Nass van drukkerij Wihabo die de ledwall bedient.

"Dit is een particulier initiatief. We nemen afstand van het taalgebruik zoals hier is gebruikt'', reageert Bart Wieland van Progressief Landerd.

Oss, Uden e.o.