Volledig scherm
© Thinkstock

Toch een houtkloverij aan Achter-Oventje in Zeeland

ZEELAND - Mag er nu wel of niet een houtkloverij komen bij een paardenhouderij aan Achter-Oventje in Zeeland? Het Landerdse college van B en W hakt de knoop door en zegt ja.

Het houdt de gemoederen al bijna een jaar bezig. De gemeente Landerd had een vergunning verleend voor een houtkloverij als nevenactiviteit bij een agrarisch bedrijf. Maar volgens omwonenden valt deze paardenhouderij niet onder de definitie van agrarisch bedrijf.

De bezwaarschriftencommissie vindt dat de gemeente zijn huiswerk moet overmaken. Dus hebben B en W advies ingewonnen bij de Adviescommissie Agrarische Bouwaanvragen. Daardoor gesterkt, hebben ze de vergunning opnieuw verleend.

  1. Gluten- en lactosevrije Pieten komen aan in Zeeland: 'Een moeder had Sint een speciaal verzoek gedaan'
    Play

    Gluten- en lactosevrije Pieten komen aan in Zeeland: 'Een moeder had Sint een speciaal verzoek gedaan'

    ZEELAND - Geen gefiep over welke kleur zwartepiet moet hebben, geen demonstraties over slavernij of Spaanse edelen uit vroeger eeuwen. In Zeeland bij Uden hebben Sinterklaas en de 34 zwartepieten oog voor één ding: het plezier van de kinderen. En er waren een aantal kinderen hééél erg blij. Ze mochten met hun lactose- en glutenallergie eindelijk ook eens pepernoten eten. 

Oss, Uden e.o.