Volledig scherm
Hooiberg Zeeland © Rob Aarts

Toeristen vinden weg naar Landerdse hooibergen

LANDERD - Voor de tweede keer vond zondag de Landerdse Hooibergendag plaats. Daarmee loste burgemeester Bakermans zijn belofte van vorig jaar in.

Destijds, op de eerste editie, beloofde Bakermans dat er hoe dan ook een vervolg zou komen. En zo geschiedde. Net als toen stelde het leeuwendeel van de 24 Landerdse hooibergeigenaren hun hooiberg open voor het publiek. Dat wist zijn weg overigens goed te vinden naar de culturele trekpleisters, getuige het grote aantal fietsers op de route.

Startsein
De hooibergen dienen diverse doeleinden. Zo zijn er hooibergen ingericht als atelierruimte, ezelherberg en Bed & Breakfast. Het startsein werd gegeven op het erf van Jan Ottens, wiens hooiberg is ingericht als kantoor- en vergaderruimte. Tientallen bezoekers waren daar in de vroege ochtend (09.30 uur) getuige van, tot genoegen van Ottens zelf. "Ik dacht nog, als er maar iemand komt", vertelde hij na afloop trots.

Na de opening stapten de meeste bezoekers weer op de fiets. Klaar om de rest van de route, die Zeeland, Schaijk en Reek aandoet, te verkennen.

Oss, Uden e.o.